UA-120739148-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Vizsla Szereto
Het vakantie adres voor uw Vizsla

Kennismaking & Bezichtiging

 

U krijgt al een goed beeld van ons via onze website. Als u toch langs wilt komen voor een kennismaking of bezichtiging kan dat natuurlijk ook. Het bezichtigen doen wij bij voorkeur als u van tevoren even belt of mailt, wij maken dan voldoende tijd voor u vrij om al uw vragen te beantwoorden.

 

Mocht uw Vizsla voor het eerst komen tijdens een vakantieperiode, dan stellen wij het op prijs dat uw Vizsla van te voren een nacht komt kennismaken. Wij hebben hier een speciaal tarief voor. Wij kunnen dan rustig te tijd nemen om uw Vizsla wat beter te leren kennen, voordat uw Vizsla met de drukte komt en u kunt met een gerust hart op vakantie zonder dat u zich zorgen maakt over uw Vizsla. Door deze proefovernachting krijgen we een duidelijker beeld van uw Vizsla. Wij vinden het belangrijk dat uw Vizsla hier weer weg gaat met een fijn gevoel, gewend aan het feit dat je met andere Vizsla’s lekker kunt spelen, ook zonder baasje in de buurt en dat het alleen maar leuk is bij ons. Sommige Vizsla’s hebben 10 minuten nodig om te wennen, in extreme gevallen, kan dit heel soms ook een paar dagen duren.

 

Nu zult u misschien denken: “Is dat niet te lang voor mijn Vizsla voor een eerste Vizsla vakantieverblijf?”


Het antwoord is: ‘Nee, Vizsla’s hebben geen tijdsbesef, ze leven in het NU.” Het maakt voor de Vizsla dus niet uit of uw Vizsla 1 dag, 1 week of 1 maand bij ons verblijft. U hoeft dus absoluut geen schuldgevoel te hebben over de lengte van het verblijf!
Vaak is het moment van afscheid nemen van het baasje tijdens zo’n eerste bezoek het moeilijkste momentje; zowel voor uw Vizsla als voor het baasje. Veel Vizsla’s zijn de eerste keer erg onder de indruk van de aanwezige Vizsla’s die al in de speelweide zijn en komen kijken "wie die nieuwe is". Dit uit zich vaak in een lage staart en wat terughoudende lage lichaamshouding; dit is volkomen normaal Vizsla gedrag en getuigd van een goede sociaalvaardigheid. Baasjes ervaren dit moment echter vaak als onprettig en zielig om te zien. Dit is absoluut niet nodig, het is immers de manier waarop honden met elkaar (non-verbaal) communiceren. Het zou veel verontrustender zijn als uw Vizsla bij zijn eerste bezoek hier met een hoge staart op de al aanwezige Vizsla’s zou afrennen, dat doen wij mensen ook niet als we ergens "nieuw" binnen komen waar we niemand kennen. Wij laten alle "nieuwkomers" gedoseerd kennis maken met de al aanwezige Vizsla’s, op het tempo dat voor elke individuele Vizsla prettig is. Het is voor baasjes belangrijk om te weten dat het bij Vizsla’s werkt als: uit het oog, uit het hart. Als hij het baasje niet meer ziet, hoort of ruikt, gaat uw Vizsla over tot de “orde van de dag”…… en dat is kennis maken met zijn nieuwe omgeving en de andere Vizsla’s.

 

U zult dus begrijpen dat het in het belang van uw Vizsla is om het "afscheid moment" zo kort mogelijk te houden.

 

Verplicht? Ja!!

Het is verplicht voor nieuwkomers om voorafgaande aan het geplande verblijf een proefverblijf te doen.
Er zijn een aantal voordelen waardoor dit de meest optimale start geeft voor een leuk verblijf.... zeker als de eerste echte vakantie in een schoolvakantie valt en het dus veel drukker is. De voordelen zijn:

·         Tijdens een proefverblijf, dat altijd buiten de schoolvakanties en weekenden gepland wordt, kan uw Vizsla rustig aan de nieuwe omgeving wennen met een veel kleiner aantal speelkameraadjes.

·         Na een proefverblijf zijn de baasjes er meestal wel van overtuigd dat uw Vizsla het goed naar zijn zin heeft bij ons en kunnen ze met een gerust hart op vakantie, zonder zich zorgen te hoeven maken tijdens hun vakantie; dat is wel zo fijn!!

·         Voor ons is het fijn om te weten "wat voor Vizsla wij in huis halen" in een drukke periode. Roedelgedrag in onze Vizsla opvang is vaak heel anders dan gedrag thuis. 

 

 Met vriendelijke groet,
Vizsla Szereto

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?